dimecres, 12 de març del 2014

Pappardelle de colors amb crema de coliflor i formatge blau




Avui us penjo tot un descobriment: una salsa amb formatge per acompanyar la pasta, però sense gairebé formatge i amb tooot el seu gustet bo. Sí, sí, de veritat. Jo l'hagués provada sense saber-ho no ho hauria notat. Es fa amb coliflor i una porció petita de formatge que li dóna tot el gust que necessita. per això, però es necessita un que faixi un gust fort, com per exemple, formatge blau, roquefort, gorgonzola, etcètera. I el millor de tot és que mengem verdurets (sense adonar-nos-en!) i la recepta surt sense gairebé grasses saturades, si les comparem amb les salses de formatge normals, que  a més de grans quantitats d'aquest també porten nata. El temps de preparació de la salsa és de 20 minuts, el mateix que la pasta, és perfecte, no? Ah! a més, sempre es pot fer amb formatge més suau o sense: el gust és bo igual (no en fa de formatge) i així és apte per aquells a qui no els hi agrada. 


Ingredients (per a dues persones)
1/2 coliflor
250 ml de llet desnatada
2 o 3 grans d'all
75 gr de formatge
oli d'oliva

Preparació (mentre podem coure la pasta)
1. Posar un ditet d'oli a una paella. Afegir-hi l'all i la coliflor tallada petita. Coure a foc lent.
2. Al cap d'uns minuts, afegir-hi la llet i apujar el foc: ha de bullir 7 min (aprox.)
3. Retirar del foc i posar a un bol. Afegir-hi el formatge (es fondrà amb la calor de la llet i les verdures), mesclar-ho amb un minipimer.
4. Afegir-ho a la pasta i servir! Podeu posar-hi alguna herbeta seca, com albahaca o pebre negre.


I si us sobra salsa...podeu menjar-la amb torradetes, mmmmm! :)


Imatges pròpies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada