dissabte, 1 de març del 2014

Galetes de mantega de cacauet i cobertura de xocolata blanca


Feia temps que havia vist una recepta de galetes amb mantega de cacauet. Com a fan incondicional d'aquesta des que la vaig descobrir l'estiu que vaig passar a Alemanya, tenia la obligació de provar de fer-les jo mateixa.






La opció de substuïr la mantega tradicional per mantega de cacauet no només dóna un gust molt particular a les galetes sinó que es substitueixen per grasses vegetals, que són de més qualitat que les animals. A més, és millor que la margarina, ja que aquesta està processada. Així i tot, hem de mirar bé l'etiqueta d'aquestes mantegues, perquè moltes duen additius o grasses hidrogenades, per exemple. A més, així les galetes són aptes per vegans! D'altra banda, també si utilitzem alvocat, substituim una part de les mantegues. Queda beníssim i no es nota gens, creieu-me, que a mi l'alvocat cru no m'agrada! A més, hem utilitzat mel enlloc de sucre, que té vitamines i propietats naturals. Dins d'aquesta lògica, la idea era que fossin normals, sense xocolata. O si més no, hauríem d'haver optat per xocolata negra. Però què ha passat? Doncs que pel meu gust han quedat massa poc dolces, per això he utilitzat xocolata blanca que tenia pel pis. És la menys sana de totes, perquè l'únic que té del xocolata és la grassa, però almenys la part de la pasta de galeta era més saludable que les convencionals. I...m'ha ajudat per estar convençudíssima que he de repetir la recepta, aquesta vegada amb més mel o amb una mica de sucre, que pot ésser integral, per exemple! Val a dir que la tarda d'estudi ha estat més agradable i que les companyes de pis han quedat la mar de contentes (a elles també els hi encanta el "xiculati" blanc). Us deix la meva adaptació a la recepta de Danza de Fogones, que alhora he vist que agafaven de Yummly

Les racions estan en cullerades perquè aquí no tenim balança per pesar-ho...És un instrument bàsic per a la cuina, però a un pis d'estudiants ja se sap...Així si vosaltres tampoc en teniu us és més fàcil saber quines quantitats heu de posar!! 

Ingredients
- 100 g de farina integral. Vas mesurador sí que en tenim, per cert.
- Les 3/4 parts d'un alvocat
- 4 cullerades (grans) de mantega de cacauet
- 4 cullerades soperes rases de mel (crec que han quedat poc dolces). Amb sucre serien uns 100 g.
- 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic

Procediment
1. Mesclar la farina i el bicarbonat en un bol gran
2. Mesclar la mantega de cacauet, l'alvocat i la mel. Nosaltres ho hem fet amb una cullerada i no ens ha suposat cap problema, el minipimer no és necessari.
3. Ajuntar-ho i mesclar-ho molt bé. Ha de quedar una massa pastosa: veieu la foto.
4. Enfornar a uns 200 º C uns 15 minutets. I llestos!

Bon profit!




     Imatges pròpies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada