dimarts, 25 de febrer del 2014

Cous-cous amb pebres i ceba



Avui penjo una recepta que és perfecte per emportar a la Universitat dins d'un tupper. Emportar els àpats de casa no requereix gaire temps, només una mica de previsió. Podeu fer-ho la nit abans, per exemple i preparar-ne per més d'un dia si us quedeu a dinar sovint. Una altra idea és congelar-ho. Jo, moltes vegades aprofito que els caps de setmana em cuino alguna cosa més bona per menjar i ja dedico més temps als fogons, per fer-me alguna cosa pel dilluns o per congelar. Aquesta que us escric avui és tant senzilla que es fa en poc més de 20 minutets. A més a més, porta verdures i és diferent al que estem habituats a menjar perquè la base és cous-cous. Com he dit altres vegades, podeu afegir-li el que volgueu, altres verdures de les que he posat jo, fruits secs, carn, formatge.


El cous-cous és una espècie de sèmola de blat i es compra a qualsevol supermercat. El que té de bo respecte la pasta és que es cou amb 5 minuts i és perfecte tant per menjar fred com calent, per sopar o dinar, per acompanyar o com a plat principal. Té un gust suau i per això agafa molt el de la resta d'ingredients. per això també convé, a vegades tirar-li espècies, com ara curry o pebre negre mòlt. Es poden fer mil combinacions, i aquí en teniu una de les tantes!

Ingredients (per dues persones):
1 got de couscous
1 got d'aigua
1 pebre italià petit
1 pebrot vermell petit o 1/2 de gran
1 ceba dolça petita
1 gra d'all
Nosaltres també hi hem posat xampinyons.

Preparació
a.Cous-cous (ho podeu fer a la vegada, jo sempre ho faig, així estalvio temps: només ho separo perquè sigui més fàcil d'entendre el procediment, tot i que és facílissim de fer)
1- Posar a bullir un got d'aigua amb un ratxolinet d'oli i una miqueta de sal
2- Quan bulli, tirar-li el cous-cous.
3- Al cap de 3 minuts (l'aigua ja s'ha d'haver begut), abaixar el foc i coure-ho a foc lent durant 2 minuts més.
4- Retirar del foc: el cous-cous està llest!
b. Verduretes
1. Netejar i tallar a trossets petits la ceba, el gra d'all, els pebres i els xampinyons
2. Posar oli a una paella (que quedi tota la superfície coberta amb una capeta) a foc fort.
3. Quan estigui calent, tirar-li la ceba i l'all i abaixar-lo una mica.
4. Quan hagi canviat de color a daurat, tirar-li els pebres i els xampinyons.
5. Retirar i mesclar-ho amb el cous-cous. Fet!

Imatges pròpies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada