dimarts, 4 de febrer del 2014

Arròs llarg amb all i verduretes amb tomatigat




Segur que molts de vosaltres us heu trobat en que heu de quedar a la universitat a dinar i no voleu gastar el menú de la cafeteria. Jo m'hi he trobat molts cops i per això volia compartir la idea d'un plat sa i ràpid perfecte per dur a la carmanyola. Com veureu a la foto, me l'he menjat a casa però és dels típics que sempre m'enduc per dinar fòra. La recepta que he posat aquí només duu verdures i arròs, de manera que potser alguns us qudeu amb gana si només feis una ració normal. Feu-la més gran o afegiu-li un ou fregit, una mica de carn... Personalitzeu-la!


Ingredients (per 1 ració):
- 1/2 tassa d'arrós llarg
- 2 o 3 grans d'all
- 1 pebre italià (verd per fregir)
- 1/4 d'Albergínia
- Pebre vermell (jo he posat només un tros d'un dit de llarg)
- 2 o 3 xampinyons / dos punyats si ja estan trossejats
- 1/2 got petit de salsa de tomàtec sofregit (congelat fet a casa millor que comprat fet).*

Preparació
1. Bullir l'arrós amb una mica d'oli i sal
2. Netejar i trossejar les verdures. Les albergínies finetes però en llenques llargues, el pebre vermell també i els xampinyons i el pebre verd en trossos molt petitons.
3. Posar oli a una paella, just la capa suficient perquè les verdures es sofregesquin bé, però no cal que arribi ni a un dit. El foc pot estar fort.
4. Quan l'oli estigui calent tirar l'all, després el pebre verd i la albergínia. Al cap d'un o dos minutets, tirar-hi el pebre vermell i els xampinyons. Abaixar el foc i anar remenant les verdures.
5- Quan l'arrós estigui bullit i les verdures fetes, afeigr l'arròs la paella i sofregir durant uns minutets, fins que l'arròs agafi color i gust.
6- Afegir la salsa de tomàtec i coure encara una estoneta més (2 o 3 minuts), mentre anam remanant.

* No és imprescindible el tomartigat, però ajuda a donar gust. També es pot fer amb una mica de sopeta.

Bon profit!



Imatges pròpies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada