divendres, 14 de febrer del 2014

Hummus



imatge pròpia


L'hummus és un dels meus menjars preferits! I, encara que la recepta sigui fàcil de trobar arreu, no volia deixar-la d'escriure aquí.



L'hummus es pot menjar amb pa sol, o amb crudités –verdures crues tallades en palets, com ara la pastanaga–, es pot afegir a bocates vegetals, hamburgueses... Se'l pot fer més o menys light, segons la quantitat de Tahini que s'hi posi (una amiga meua, per exemple, li afegeix iogurt i així li dóna més cremositat), més suau o menys al gust, també variant la quantitat d'espècies o de llimona i all. És rapidíssim i no pot ésser més fàcil de fer! A mi em va costar una mica trobar el tahini (mantega de sèsam) ja que no en vaig trobar a cap supermercat del voltant, però n'hi ha a totes les botigues de menjar ecològic! És perfecte per fer un soparet diferent i improvisat, amb torradetes de pa i altres condiments com ara paté d'olives negres o verdes. En venen de fet, però la veritat és que els més econòmics estan plens d'additius i no val gens la pena comprar-los...


Ingredients:
- 200g de cigrons (un pot petit)
- 1 gra d'all
- un bon ratxolí de llimona
- una culleradeta de cilantre
- sal
- una mica d'aigua
- 2 culleradetes de tahini

No escric el procediment perquè ni cal: s'han de passar els cigrons per aigua i mesclar-ho tot.
Millor amb un minipimer. Vosaltres mateixos comprovareu si necessita més o menys sal, cilantre, etcètera mentre el prepareu. Bon profit!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada